Till senaste kommentaren

Svårt att stänga/vrida fönster reglaget

Hej! Vi byggde hus förra året och satte då in elitfönster i hela huset. Nu har jag fått problem att vrida reglaget vilket gör att jag inte kan öppna/stänga fönstret ordentligt. Jag skickar med bild på fönster informationen och hoppas att ni kan hjälpa mig. Tror jag har haft liknande problem med ett tidigare fönster och vill då minnas att ni sa att det kunde vara ”spanjoletten”
Eva Miller

Kommentarer

 • Hej Eva!

  Bifogar dokument om hur man ska kunna smörja upp spanjoletten. Det kan vara lättare att öppna det när det är lite kallare, om det varit en varm dag så vänta till kvällen. Värmen kan göra att spanjoletten expanderar lite. Men man får försöka att rucka på fönstret putta lite utåt, dra inåt och samtidigt försöka vrida på handtaget. Man kan även ha en utanför fönstret som hjälper till att putta/dra eller försöka med tex ett stämjärn peta in spanjoletten i fönsterbågen.
  Johan Kundsupport
 • Hej
  När vi försöker öppna fönstret så låses vänster sida upp men inte höger sida av fönstret. Hur kan jag lösa det? Måste vi ta hit tekniker eller har ni något tips?
  Mattias
 • God Förmiddag Mattias
  Går fönstret inte öppna är det svårt.
  Man får försöka röra handtaget upp å ner inifrån samtidigt som någon på utsidan med en platt kniv eller liknade försöker få in kolvarna springa mellan karm och båga
  När man väl fått upp fönstret skruvar man bort handtag och under bågen sitter vinklar som man även måste skruva bort,
  Sedan lossar själva spanjoletten så man kan byta
  Ni får försöka få bort handtaget -troligen får ni vika upp täckbrickan för att komma åt skruvarna-

  Spanjoletter till vridfönster | Elitfönster Webbutik (elitfonster.se)
  Service teamen har en luftkudde typ ballong som de för in i springan mellan karm och båge sedan pumpar upp så det blir lite större springa att arbeta i
  Ibland sågar man helt sonika av spanjoletten

   

  Mari Kundsupport

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.