Till senaste kommentaren

Varför blir det svarta ränder på utsidan av min altandörr?

Varför blir det svarta ränder på utsidan av min altandörr?
Elitfönster AB

Kommentarer

 • Hejsan!

  Det är troligen gummilisten på din dörr som har färgat av sig när fönsterrutan putsats. Anledningen till detta är att det finns någonting som heter Kimrök i gummilisten. VI har valt detta material i vår gummilist för att den ska hålla sig elastisk och inte torka ut. Det är även anledningen till att vi kan ge 10-års garanti.

  Du kan få bort detta genom att tvätta med varmt vatten och trasa. Vid svårare fall kan du testa lacknafta. Men glöm då inte att vaxa efteråt så att aluminiumet inte mattas av.

  Det finns även en produkt som heter Listskydd du kan testa. Den appliceras på själva gummilisten vilket förhindrar att listen torkar ut och avge så mycket svarta.

  Hoppas detta besvarar din fråga!


  Mari Kundsupport
 • Vi har era fönster i vår förening. Har monterats i olika omgångar med ca 12 år i mellan. De äldre fönstren fungerar bra , men de nya är det problem med! Svåra att stäng (kommer inte fram till inre låsningen. Dom är svåra att öppna när man väl fått stängt dessa. Tar emot plåtlisten runt karmen så att den lossnar (ibland). Verkar vara trångt mellan karm o fönster. Vad gäller er garanti?
  Jan-Olof Eriksson
 • Mari Kundsupport

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.