Till senaste kommentaren

Kan jag köpa nya spröjs till mina fönster?

Kan jag köpa nya spröjs till mina fönster?
Elitfönster AB

Kommentarer

 • God dag!

  Ja, det går att eftermontera spröjs på Elitfönster Original Trä som är tillverkade från 1998 och framåt. Innan 1998 hade vi en annan glaslist och spröjsprofil, vilket gör att våra nya spröjs dessvärre inte passar till dessa fönster.

  Läs gärna mer om spröjsbyte i bifogat dokument.

  Vänliga hälsningar,
  Mari
  Mari Kundsupport
 • Hej, förstår jag dig rätt att det inte går att eftermontera spröjs på Alu-fönster och Alu-fönsterdörrar? Eller går det att lösa på något sätt?
  Tack / Anders
  Anders
 • Hej Anders!

  Det går även att eftermontera spröjs till aluminiumklädda fönster och dörrar, men det beror på ålder på dem. Du beställer spröjs genom en återförsäljare och när du beställer säger du om det är till fast eller öppningsbart fönster eller dörr och du mäter invändigt synligt glasmått bredd x höjd.
  Johan Kundsupport
 • Hej,
  Är det möjligt att eftermontera spröjs på Orginal Alu från 2009?
  Måste man i så fall borra hål för att montera dem? (Har sett att andra fönstertillverkare har en lösning där man använder ett fönsterclips som trycks in mellan aluminiumbeklädnaden och gummilisten.)
  Emma
 • Det går alldeles utmärk -på fönster från 2009 har ni även en ID märkning tar ni en bild på den och visa ÅF så blir det hur bra som helst
  Mari Kundsupport
 • Hej!
  Kan man bygga Vikdörr, 3-delad via ert verktyg "Bygg ditt fönster"?
  Mvh Magnus
  Magnus Göras
 • Hej
  Vi har ett antal fönster i olika storlekar i huset från Elit som behöver spröjs. Jag skriver den information som var synligt och hoppas på att det finns spröjs till dessa, även om jag missade att skriva upp storleken på 2 av de som är av samma storlek. Fönstren är tillverkade med stor säkerhet långt senare efter 1988.
  110413.12. . 14 IGF 77884-177 1100X800

  110233.06. . 67 IGF 76281-15 600X600 T4-16T16T

  PRESS GLAS 20040504 //1112189/200 4P4T4-1212 200X900

  Alla fönster går att öppna och fälla utåt förutom ett. Vi skulle vilja montera spröjsen utvändigt och i form av ett + en vågrätt & en lodrätt.
  Om det finns spröjs till dessa ovannämnda så finns det säkert spröjs till de vi glömde och skriva måttet på. Vi håller tummarna.

  Med vänliga hälsningar

  Adrian

  Adrian Nickbon
 • Hej Adrian!

  Det går bra att beställa spröjs i efterhand till dina fönster.
  Första fönster är AFH 13x10 och det andra är AFH 8x8
  Så du kan beställa sp1:1 spröjs till dessa fönster genom en återförsäljare.
  Johan Kundsupport
 • Hej Johan

  Tack för vänligheten och ett supersnabbt svar. Gäller ditt svar för alla 3 fönster som jag skickade info. med tanke på att du skrev första & andra fönster?

  Hälsningar

  Adrian
  Adrian Nickbon
 • Hej Adrian!

  Missade det, men jag kan inte hitta det fönstret är en annan glaskod som jag inte kan söka på men kan du ta ett kort på produkt etiketten så ska jag kunna se vilken storlek det är.
  Johan Kundsupport
 • Hej igen Johan
  Det sitter inte någon etikett i fönstret, men all info är inpräntad på aluminium listen på insidan precis som det står här nedan. Kanske det inte är Elit-fönster!

  PRESS GLAS 20040504 //1112189/200 4P4T4-1212 200X900

  Hälsningar & tusen tack för all hjälp
  Adrian
  Adrian Nickbon
 • Det är Elitfönster men när det är personsäkert glas så köps de in färdiga glaskassetter, så dessa gör vi inte själva och det är därför jag inte kan söka på det, men du kan mäta det invändiga synliga glasmåttet bredd x höjd så kan man få fram rätt storlek.
  Johan Kundsupport
 • Toppen Johan. Det skall jag göra.

  Tack så hjärtligt för all nyttig information.

  Med vänliga hälsningar

  Adrian
  Adrian Nickbon
 • Hej Johan
  Angående personsäkert glas/ Press glas från Elit som vi behöver spröjs till, nu har vår granne varit i vårt sommarhus och mätt det invändiga synliga glasmåttet bredd x höjd enligt din rekommendation.

  2 fönster som går att öppna utåt har exakt samma mått höjd 87,2 cm & bredd 57,3 cm

  1 fönster som inte går att öppna har ett mått på höjd 87,4 cm & bredd 67,4
  Vi håller tummarna att du kan hjälpa oss att hitta spröjs även till dessa som du gjorde med de 2 Elit-fönstren på ovanvåningen som vi har redan beställt från byggföretaget Optimera.

  Med vänliga hälsningar

  Adrian
  Adrian Nickbon
 • Hej Adrian!

  Det går alldeles utmärkt att beställa spröjs, när du har det invändiga synliga glasmåttet. Du kan gå ner till Optimera igen och beställa spröjs, du anger vilken modell du ska ha, liggande respektive stående spröjspinnar och om du har trä eller aluminium på utsidan och om det är fast fönster eller öppningsbart.
  Johan Kundsupport
 • Hej Johan
  Tack så jätte mycket för det snabba svaret. En sista fråga, vad menas med liggande respektive stående spröjspinnar?
  Och våra fönster har aluminium på utsidan.

  Med vänliga hälsningar
  Adrian
  Adrian Nickbon
 • Hej!

  Med det menar jag hur många spröjspinnar som är stående respektive liggande.
  Tex en spröjsmodell som har ett stående spröjs och ett liggande, som ett plustecken, då heter modellen sp 1:1. Har du bara ett liggande spröjs heter den modellen sp 1:0. Första siffran anger hur många liggande pinnar det är och den andra hur många stående det är.
  Johan Kundsupport

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.